Domů/Chefs Karolína Kocincová

Karolína Kocincová

Le Grill, The Mark Hotel



Minulé akce

Chef's table - 23. 01. 2014
Chef's table - 30. 05. 2014
Chef table v AvantGarde - 22. 01. 2015
Chef´s Table - 07. 01. 2016
Chef´s Table - 21. 01. 2016


Rozhovor

Na jakém jídle nejvíc ujíždíte?

Momentálně mám období polévek a mými favority jsou dýňová polévka se zázvorem a hrnec teplého vývaru. Z dezertů je to teplé čokoládové suflé se špetkou čili, pečené kaštany a opékaná hruška.

 

Jak vypadá perfektní host v restauraci?

Každý, kdo přijde, by měl přijít za stejným cílem – dobře se najíst. A to je perfektní host.

 

Chodíte jíst i ke kolegům?

Šéfkuchaři ke svým kolegům určitě chodí, ale jen když je trocha času.

 

Co vás na práci v kuchyni fakt nebaví?

Spíše než nebaví, tak mrzí, že mi ten čas v práci utíká moc rychle. Než se stihnu dopracovat ke všemu, co bych si přála, je už večer.

 

Jak vypadá vaše jídlo v práci?

Spoustu věcí v průběhu dne ochutnávám, ale nejraději jím doma. To mám na jídlo opravdu čas a užiju si ho.


Zobrazit / Skrýt starší rozhovory

Co bys dělala, kdybys nebyla cukrářkou?

Určitě bych dělala něco kreativního. Třeba keramiku.

 

První jídlo, které jsi kdy uvařila?

Chytali jsme pstruhy rukama a pak jsme je opékali na ohni, taky jsme dělali bramborové placky. Já jsem holka z vesnice.

 

Nejzvláštnější ingredience, co jsi kdy použila?

Jednou jsem tu dělala zmrzlinu z oliv, to bylo dost zvláštní na dezert. Olivy mi celkově přestaly vadit až nedávno.

 

Kdyby sis mohla do batohu sbalit jen tři ingredience, co by to bylo?

Čokoládu. Pak nějaký alkohol, bez rumu přece nejde dělat cukroví. A asi šlehačku.

 

Které jídlo bys nazvala jako svůj signature dish?

To je těžká otázka, nemám jeden specifický dezert. Ale dělala jsem tu třeba bílý guava cake, to byla zajímavá záležitost.

 

Je nějaké jídlo, co opravdu nemáš ráda?

Vnitřnosti. To u nás v Kempinski moc nefrčí.

 

Máš nějakou stravovací neřest?

Všeobecně mám ráda sladké, kdy nejsem v práci, dám si třeba aspoň tyčinku Mars.

 

Co se ti líbí na projektu CHEF TIME FEST?

Jsem ráda, že mám možnost setkat se s ostatními v jedné kuchyni a navíc budeme sedět u stolů s hosty, což je super.

 

Celý rozhovor zde.




Milovníci dobrého jídla a nadšenci do trendů moderní gastronomie se mohou těšit na 5. ročník zimního festivalu CHEF TIME FEST, který... více >

14. 11. 2017