Executive Chef restaurace AvantGarde, člen národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.
Petr Vlásek svou kariéru zahájil již v roce 2001, kdy končil druhý na olympiádě mladých kulinářů Gastro Hradec. Po ukončení studia pracoval v restauraci Flambé a Francouzské restauraci Obecního domu, kde získával cenné zkušenosti a rozšiřoval si gastronomický rozhled. Dále působil v restauraci Sovovy Mlýny a poté zakotvil na sedm let v restauraci Terasa U Zlaté studně na pozici executive sous chef. Od roku 2013 vedl z pozice chef de cuisine svůj tým v restauraci butikového hotelu Questenberk na pražských Hradčanech. V průběhu své profesní kariéry absolvoval několik zahraničních stáží v italském Toskánsku, francouzských regionech Provence a Bourgogne. Petr Vlásek je dlouholetým členem Českého národního kuchařského týmu, se kterým získal mnoho kulinářských ocenění například na prestižním Villeroy & Boch World Cup Luxembourg, FHA Culinary Challenge Singapore nebo IKA Olympiade der Koche v německém Erfurtu. Od září 2016 je Petr Vlásek executive chef restaurace AvantGarde v pražských Dejvicích, kde prezentuje moderní světovou gastronomii v kombinaci tradičních i méně tradičních surovin.
Na jakém jídle nejvíc ujíždíte?
Čokoláda, kachna + zelí + knedlík, řízek.
Co byste poradil svému patnáctiletému já?
Makej a nebreč.
Jak vypadá perfektní host v restauraci?
Ten, který se vrací.
Chodíte jíst i ke kolegům?
Často, je to zdroj inspirace.
Jaké jídlo je vaše nejsilnější zbraň?
Každé, za kterým si 100% stojím, strašně ale záleží na tom, kdo ho zrovna dostane, na každého zabírá něco jiného.
Co vás na práci v kuchyni fakt nebaví?
Vaření podle receptu. Nebaví mě když člověk musí každou surovinu odměřovat přesně na gramy.
Jak vypadá vaše jídlo v práci?
Většinou je to hluboký talíř, lžíce a ve stoje. Teď už je to ale mnohem lepší, máme super jídelnu takže chodím tam.
Tři suroviny, které bych vybral do balíčku poslední kuchařské záchrany:
Brambory, máslo, sůl.
Jídlo, které bych si nikdy rozhodně nedal:
Nedal bych si nic jako opičí mozeček, kachní embrya atd. I když se říká, že zkusit se má všechno, jsou suroviny, kterým se rád vyhnu.
Čím v jídle hřeším:
Většinou sladkým.