Domů/Chefs Jana Bilíková

Jana Bilíková

La Degustation Bohême Bourgeoise

 

 

Vystudovaná  právnička, kterou ještě během studii práv zlákala práce v kuchyni natolik, že se vydala na dráhu kuchařky. Nyní ji můžete vídat v La Degustation, dříve  pracovala v Sasazu a Kampa Parku.

Absolvovala stáže Alinea, The Fat Duck




Minulé akce

Chef table v AvantGarde - 29. 01. 2015


Rozhovor

Dovedeš si představit, že bys práci v kuchyni vyměnila za nějakou jinou, co by tě bavilo dělat?

Momentálně moc nedovedu, protože právě dělám to, co mě nejvíc baví. Jedině, že by mi někdo nabídnul, abych byla cvičitelka delfínů na Havaji nebo hodnotila hotely a restaurace v exotických zemích.

 

Pamatuješ si na první jídlo, které jsi kdy uvařila?

Upekla jsem bábovku, když mi bylo osm let.

 

Je nějaký světový šéfkuchař, kterého obdivuješ a od kterého by ses chtěl učit?

Pokud jde o techniky vaření, tak bezpochyby Heston Blumenthal, pokud o sestavování jídel a inovace, tak Grant Achatz.

 

Která surovina patří mezi tvé nejoblíbenější?

Koriandr

 

Nejzvláštnější ingredience, co jsi kdy použila?

Caviar lime, limeta jejíž vnitřek vypadá jako kaviárová vajíčka.

 

Je nějaké jídlo, co opravdu nemáš rád?

Ne, takové jídlo nemám.

 

Máš nějakou stravovací neřest?

Není dobré, když mám na blízku nachos s guacamole. Jinak mám neřest pít hektolitry přelouhovaného zeleného čaje.


Co se ti líbí na projektu CHEF TIME FEST?

Moc se mi líbí myšlenka představit kuchaře a šefkuchaře veřejnosti, ale asi nejvíce na tom oceňuji, to, že zde spolupracují kuchaři, kteří by se běžně asi v jedné kuchyni nepotkali. Ve světě takovéto spolupráce fungují běžně. Je to super "osvěžení" jak pro hosty, tak pro nás samotné.




Milovníci dobrého jídla a nadšenci do trendů moderní gastronomie se mohou těšit na 5. ročník zimního festivalu CHEF TIME FEST, který... více >

14. 11. 2017