Domů/Chefs Lucie Průšová

Lucie Průšová

Chocolatier, pattissier

 

Řemeslu se plně věnuje od roku 2000, své znalosti nejprve získávala studiem pod vedením profesorky umělecké cukrařiny Mirky Slavíkové. Později následovala cesta na jih Francie, do městečka Fréjus, kde byla součástí cukrářského týmu v rodinné Pattisserii – Chocolaterii a získala tak mnoho nových zkušeností v tomto oboru.  Své znalosti se stále snaží zdokonalovat prostřednictvím zahraničních seminářů, kurzů a podnikáním cest za věhlasnými cukrárnami jako je Ladurée, Pierre Hermé, Lenotre, Fauchon a mnohé jiné.

Cennou zkušeností ji též byla práce na pozici šéfcukráře v restauraci La Degustation Bohéme Bourgeoise, která byla oceněna michelinskou hvězdou.

 




Minulé akce

Chef table 05.02.15 - 05. 02. 2015
Chef´s Table - 14. 01. 2016


Rozhovor

Dovedeš si představit, že bys práci v kuchyni vyměnila za nějakou jinou, co by tě bavilo dělat?

Dělat tuto práci, považuji za nejlepší rozhodnutí v životě, nicméně, pokud bych měla měnit, byla bych asi zemědělec.. kydat hnůj, chovat krávy, koně, ovce, pěstovat zeleninu, ovoce, to by mi vyhovovalo.

 

Pamatuješ si na první jídlo, které jsi kdy uvařila?

Brambory pečené v popelu.

 

Která surovina patří mezi tvé nejoblíbenější?

Tady je více favoritů, hlavně ta kvalitní. Ale vítězem bude asi kakaový bob.

 

Nejzvláštnější ingredience, co jsi kdy použila, do dezertu?

Záleží na úhlu pohledu, dnes mi "zvláštní" nepřijde téměř nic, ale možná stojí za zmínku kadidlo.

 

Je nějaké jídlo, co opravdu nemáš rád?

To špatné, jinak jsem všežravec.

 

Máš nějakou stravovací neřest?

Těch bude víc...

 

Co se ti líbí na projektu CHEF TIME FEST?

Je bezva sejít se v jedné kuchyni s novými i starými kolegy, mít možnost vidět zblízka, jak pracují,vyměnit zkušenosti, názory, inspirovat sebe i ostatní a mluvit s hosty o tom všem u jednoho stolu.




Milovníci dobrého jídla a nadšenci do trendů moderní gastronomie se mohou těšit na 5. ročník zimního festivalu CHEF TIME FEST, který... více >

14. 11. 2017