Domů/Chefs Petr Hajný

Petr Hajný

Park Hotel Popovičky



Minulé akce

Petr Hajný versus Jan Punčochář - 29. 01. 2014
Petr Hajný představuje restauraci a minipivovar Krajinská 27 - 28. 05. 2014
Chef's table - 04. 06. 2014
Chef table v AvantGarde - 29. 01. 2015
Chef´s Show - 08. 01. 2016
Chef´s Table - 21. 01. 2016
Dětský den & Big Green Egg Fest - 18. 06. 2016
Chef´s table - 16. 01. 2018


Rozhovor

Na jakém jídle nejvíc ujíždíte?

Škubánky s mákem a studeným mlékem. To je naprosto nejvíc už od dětství.

 

Jak vypadá perfektní host v restauraci?

Nechá všechno na mně. Už takoví hosté jsou, ale moc jich ještě není. Většinou jsou to hosté, kteří ke mně chodí několik let.

 

Jak vypadá vaše jídlo v práci?

Já normální talíř jídla nejím celý den, dopoledne většinou misku polévky a pak ochutnávám, co se vaří celý den. No a pak doma kolem půlnoci trochu bílého sexu.


Zobrazit / Skrýt starší rozhovory

Co bys dělal, kdybys nebyl kuchař?

Asi bych byl automechanik. Moje práce mě baví, ale auta by mě bavila taky.

 

První jídlo, které jsi kdy uvařil?

Puding.

 

Nejzvláštnější ingredience, co jsi kdy použil?

Mořský ježek.

 

Kdyby sis mohl do batohu sbalit jen tři ingredience, co by to bylo?

Kachní rilettes, kus hovězího roštěnce a filet tuňáka.

 

Které jídlo bys nazval jako svůj „signature dish“?

Velouté z topinamburu s foie gras a uzenou kachnou.

 

Je nějaké jídlo, co opravdu nemáš rád?

Pečený tvaroh, to jsem se nenaučil jíst. V koláči nebo v buchtách, to je jedno, prostě se mi z toho zvedá žaludek. Když jsem začínal s kuchařinou nejedl jsem koprovku, dršťky…teď miluju obojí, chutná mi to. Jediné, co mi zůstalo, je ten tvaroh.

 

Máš nějakou stravovací neřest?

Moje domácí rauty když přijdu z práce.

 

Co se ti líbí na projektu CHEF TIME FEST?

Líbí se mi spojení několika šéfkuchařů a stylů kuchyně na jednom místě v jeden čas. A také přímý kontakt s hostem při CHEF’S TABLE.

Celý rozhovor naleznete zde




Milovníci dobrého jídla a nadšenci do trendů moderní gastronomie se mohou těšit na 5. ročník zimního festivalu CHEF TIME FEST, který... více >

14. 11. 2017