Domů/Chefs Marek Fichtner

Marek Fichtner

The Augustine Hotel

 

Marek Fichtner pracoval na luxusních zaoceánských lodích, vařil pro královskou rodinu a šejky v Saúdské Arábii nebo v jedné z nejlepších restaurací světa, v kodaňské Nomě. Dnes je šéfkuchařem pětihvězdičkového pražského hotelu The Augustine. Kromě Austrálie objel celý svět a v současnosti patří mezi špičku nejvyhledávanějších kuchařů světa.




Minulé akce

Chef's table - 30. 01. 2014
Souboj vín - 03. 06. 2014
Chef table v AvantGarde - 22. 01. 2015
Master Chef´s MENU - 20. 01. 2016
Chef´s Table - 28. 01. 2016


Rozhovor

Co byste poradil svému patnáctiletému já?

V každém případě vypadnout sám do zahraničí. Naučit se jiné řeči, jinou gastronomii a vidět, jak se pracuje i v jiných restauracích za hranicemi.

 

Jaké jídlo je vaše nejsilnější zbraň?

Doporučil bych vám telecí brzlík s pastiňákovou pěnou, růžičkovou kapustou a brambory Boulangere.


Zobrazit / Skrýt starší rozhovory

Co bys dělal, kdybys nebyl kuchařem?

Chtěl jsem se stát zootechnikem, měli jsme to v rodině. Nebo zahradníkem.

 

První jídlo, které jsi kdy uvařil?

To si pamatuju, byla to bábovka a strašně jsem ji zkazil, dal jsem tam asi patnáct vajec a máma mi pak vynadala.

 

Nejzvláštnější ingredience, co jsi kdy použil?

Když jsem vařil v Saudské Arábii, měl jsem možnost pracovat s dost netradičními surovinami. Utkvělo mi třeba černé vejce.

 

Kdyby sis mohl do batohu sbalit jen tři ingredience, co by to bylo?

Asi nějaké maso, třeba jehněčí. A k tomu přílohu, zeleninu. A cibuli.

 

Které jídlo bys nazval jako svůj signature dish?

U nás v Augustine je to určitě duet z veprika. Jedna se o 24 hodin konfitovany bucek a veprova licka na svatotomasskem pive. 

 

Je nějaké jídlo, co opravdu nemáš rád?

Všeobecně nemám rád vnitřnosti, hlavně dršťky. Tomu jsem nepřišel na chuť.

 

Máš nějakou stravovací neřest?

To mám, s manželkou se vždycky večer sejdeme u lednice a sníme napůl velkou Studentskou pečeť.

 

Co se ti líbí na projektu CHEF TIME FEST?

Těším se, že se setkám s kolegy v kuchyni a společně uvaříme. Je to zajímavý koncept.




Milovníci dobrého jídla a nadšenci do trendů moderní gastronomie se mohou těšit na 5. ročník zimního festivalu CHEF TIME FEST, který... více >

14. 11. 2017