Domů/Chefs Miroslav Kalina

Miroslav Kalina

Kalina cuisine & vins



Minulé akce

Chef's table - 07. 02. 2014
Souboj vín - 03. 06. 2014
Chef table 05.02.15 - 05. 02. 2015
Chef´s Table - 07. 01. 2016
Master Chef´s MENU - 20. 01. 2016


Rozhovor

Co bys dělal, kdybys nebyl kuchařem?

Byl bych doktor, třeba chirurg. Řemeslo by mě taky bavilo, možná bych dělal boty nebo bych oblíkal chlapy, aby nějak vypadali. O módu se docela zajímám.

 

První jídlo, které jsi kdy uvařil?

To bylo ještě za doby mého učení, připravil jsem špíz, kde byla kuřecí játra, slanina, cibule, meruňka. Bohužel jsem ho ani neochutnal.

 

Nejzvláštnější ingredience, co jsi kdy použil?

Jednou jsem jedl medvěda, to bylo fakt zvláštní. Jinak už mě nic moc nepřekvapuje.

 

Kdyby sis mohl do batohu sbalit jen tři ingredience, co by to bylo?

Fernet, suchý salám a bochník chleba.

 

Které jídlo bys nazval jako svůj „signature dish“?

Tatarák z telecího u nás děláme už hodně dlouho. Tak asi ten.

 

Je nějaké jídlo, co opravdu nemáš rád?

Rybí vývar nesnáším.

 

Máš nějakou stravovací neřest?

Hned po jídle musím mít něco sladkého. Taky se dožírám. Vlastně čímkoliv.

 

Co se ti líbí na projektu CHEF TIME FEST?

Je to dobrá věc, sejít se a jednom místě a pracovat dohromady. Poučné pro nás i pro lidi, je to výborný projekt.




Milovníci dobrého jídla a nadšenci do trendů moderní gastronomie se mohou těšit na 5. ročník zimního festivalu CHEF TIME FEST, který... více >

14. 11. 2017