Domů/Chefs Jan Kvasnička

Jan Kvasnička

La Gare

Šéfkuchař Jan Kvasnička působí v Domě francouzské gastronomie La Gare, kde přišel z vyhlášené dejvické restaurace AvantGarde, kde působil poslední rok. Za sebou má angažmá ve staroměstském Zdenek´s Oyster Baru, Kampa Parku, Ville Richter nebo ve Francouzské restauraci Obecního domu.  Před dvěma lety absolvoval odbornou stáž v tříhvězdičkové michelinské restauraci Aqua v německém Wolfsburg. Za zmínku stojí i medailová umístění v soutěžích Gastro junior v letech 2001 - 2003.

 Jeho kuchařský styl se však nejvíce zformoval v Austrálii, kam se vydal po graduaci na Kulinářské akademii Asociace kuchařů a cukrářů ČR. V Sydney byl zaměstnán v podnicích Forty One nebo Iceberg, kde se vzhlédl v netradičních kombinacích a větší volnosti exotické kuchyně.




Minulé akce

Chef Table 03.06.15 - 03. 06. 2015
Škola Vaření - 02. 06. 2015
BBQ show Hadovka - 04. 06. 2015
Chef´s Table - 07. 01. 2016
Chef´s Show - 08. 01. 2016
Chef´s Table - 21. 01. 2016
Dětský den & Big Green Egg Fest - 18. 06. 2016
Chef´s table - 16. 01. 2018


Rozhovor

Kdy ses rozhodl stát se kuchařem, je to rodinná tradice, byla to náhoda nebo jsi to cítil jako své poslání?

Asi to byla náhoda, na střední jsem nastoupil na automobilovou průmyslovku, ale hned po 14 dnech mi bylo jasné že tudy cesta nevede, a na proti byla hotelovka tak jsem šel tam. :)

 

Jaké je tvé vyhlášené jídlo, jak jsi se k němu dopracoval?

Těch jídel, která mám oblíbená je víc, úplně nějaké vyhlášené zatím nemám, ale rád dělám s rybami. Tak možná moje rybí polévka " Fruits de Mare"

 

Kolik času z pracovního dne trávíš v kuchyni? Jsi ještě pořád kuchař " za plotnou" nebo už spíše manažer, který plánuje a rozděluje úkoly?

Sanžím se maximum času trávit v kuchyni, samozřejmě práce šéfkuchaře je i nějaké administrativně, ale té se snažím co nejvíce vyhýbat, z čeho nejsou nadšeni hlavně moji kolegové. :)

 

Je něco, co nejíš? Nemyslím třeba brouky a hady, ale něco, z čeho běžně vaříš a sám bys to nevzal do pusy. 

Nic takového nemám, jsou samozřejmě jídla, která mám radši, ale že bych vyloženě něco nepozřel není.

 

Míváš taky občas krizi, říkáš si, že sekneš se "zástěrou" a půjdeš dělat něco úplně jiného? Co bys rád dělal, kdybys nebyl kuchařem?

Chutě seknout se zástěrou občas jsou, ale že bych si dovedl představit sebe jinde než-li u plotny, tak to asi ne, jedině snad řezník to by mi šlo.

 

Jak relaxuješ? 

Sportem a přírodou, jezdím po okolí a koukám co kde roste a jak bych to použil v kuchyni.

 

Prozradíš mi prosím na závěr nějaký tvůj oblíbený „trik“? Něco, co udělá nějaké konkrétní jídlo lepším nebo usnadní práci v kuchyni?

Triků je hodně, ale každy si na ně musí přijít sám a trochu si je uspůsobit pro sebe, nicméně základem vždy zůstanou kvalitbní suroviny, to je asi ta nejdůležitější rada do každé kuchyně.




Milovníci dobrého jídla a nadšenci do trendů moderní gastronomie se mohou těšit na 5. ročník zimního festivalu CHEF TIME FEST, který... více >

14. 11. 2017