Domů/Chefs Tomáš Levý

Tomáš Levý

Dear

Tomáš Levý, šéfkuchař restaurace Deer Prague, pochází z Krkonoš. Zkušenosti sbíral v restauraci Infinity s populárním klubem, Kampa parku na Letné a stál i u zrodu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, která se pyšní michelinskou hvězdou. Poté působil ve vyhlášeném moravském podniku Café Fara a nyní kraluje kychyni v restauraci Deer Prague.




Minulé akce

Chef table v AvantGarde - 29. 01. 2015
Chef Table 03.06.15 - 03. 06. 2015
Chef´s Table - 28. 01. 2016
Chef's Table - 22. 02. 2017
Chef´s table - 23. 01. 2018


Rozhovor

Na jakém jídle nejvíc ujíždíte?

Hodně ujíždím na řízku a tyrolském salátu.

 

Co byste poradil svému patnáctiletému já?

Běž dělat kuchaře, ale ne v České republice.

 

Jak vypadá perfektní host v restauraci?

Neznám bližší specifikaci perfektního hosta, ale měl by být spokojený

 

Chodíte jíst i ke kolegům?

Samozřejmě chodím i ke kolegům. Mně samotnému teď asi nejvíc chutná v pražském Fieldu.

 

Jaké jídlo je vaše nejsilnější zbraň?

Těžko říct, ale možná hovězí na smetaně, tedy klasickou svíčkovou.

 

Co vás na práci v kuchyni fakt nebaví?

Nebaví mě odvěký boj s lidskou leností, s přístupem “chodím do práce si to odstát a zas jít domů”.

 

Jak vypadá vaše jídlo v práci?

Moc nejíme, a když jíme, tak především na stojáka.

 

Tři suroviny, které bych vybral do balíčku poslední kuchařské záchrany:

Kváskový chléb, slanina a smaragd od Alzingera.

 

Jídlo, které bych si nikdy rozhodně nedal:

Dršťky, prozatím se mi nepodařilo nikdy zvládnout.

 

Čím v jídle hřeším:

Půlnoční popracovní obžerství zakončené luxusním „dietním dezertem“ případně kvalitní čokoládou.


Zobrazit / Skrýt starší rozhovory

Čím bys byl, kdybyste nebyl kuchařem?
Určitě bych byl farmářem specializovaným na zeleninu a bylinky.

První jídlo, které jsi kdy uvařil?
Nevím přesně, ale předpokládám, že nějakou krkonošskou specialitu. Možná to i byl buřt na pivě, popravdě už si úplně nepamatuju.

Nejzvláštnější ingredience, co jsi kdy použil?
Percebes, česky vilejš. Je to korýš velmi zvláštního, prehistorického vzhledu, který se obvykle podává ve Španělsku a Portugalsku.

Kdyby sis mohl do batohu sbalit jen tři ingredience, co by to bylo?
Krkovici, česnek a chleba

 

Které jídlo bys nazval jako svůj „signature dish“?
Jehněčí s vlažnou čočkou, lilkem a omáčkou z uzených žampionů.


Je nějaké jídlo, co opravdu nemáš rád?
Nic takového není :)

 

Máš nějakou stravovací neřest?
Klasická věc, jím po půlnoci.

 

Co se ti líbí na projektu CHEF TIME FEST?
Chef Time Fest pro mne znamená setkání fajn lidi na fajn místě.






Milovníci dobrého jídla a nadšenci do trendů moderní gastronomie se mohou těšit na 5. ročník zimního festivalu CHEF TIME FEST, který... více >

14. 11. 2017