Domů/Chefs Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Buddha Bar



Minulé akce

Sushi class - 13. 01. 2014
Patrik Havlíček versus Lukáš Želechovský - 16. 01. 2014
Jazz a finger food - 17. 01. 2014
Chef's table - 30. 05. 2014
Cesta po Asii - 02. 06. 2014
Chef´s SHOW Asijská kuchyně - 03. 02. 2015
Chef table 05.02.15 - 05. 02. 2015
Chef´s Table - 14. 01. 2016
Škola vaření - 19. 01. 2016
Chef's Table - 22. 02. 2017


Rozhovor

Na jakém jídle nejvíc ujíždíte?

Teď si nejradši dám ty nejlepší hot dogy.

 

Co byste poradil svému patnáctiletému já?

Že kuchařina je krásné povolání a ať nevěřím nikomu, kdo vaří z piksly.

 

Jak vypadá perfektní host v restauraci?

Každý host je perfektní, a když si nechá něco doporučit a stává se z něj stálý host, tak je úplně nejlepší.


Chodíte jíst i ke kolegům?

Rád chodím do restaurací kolegů, je to pro mě takový obřad, kdy se stávám hostem a užívám si. Naposledy jsem byl ve Spices Jiřího Štifta.

 

Jaké jídlo je vaše nejsilnější zbraň?

Aktuální jídelní lístek shora dolů včetně dezertů.

 

Co vás na práci v kuchyni fakt nebaví?

Není nic, co by mě v práci nebavilo. Třeba administrativu nedělám s rohlíkem na tváři, ale patří to k tomu.

 

Jak vypadá vaše jídlo v práci?

Nevím jak kolegové, ale já obvykle jen v rychlosti uzobávám.


Zobrazit / Skrýt starší rozhovory

Co bys dělal, kdybys nebyl kuchař?

Bavilo by mě být pilot. Ale asi bych se na nic jiného nehodil ne na kuchaře, já jsem se narodil, abych stál za plotnou.

 

První jídlo, které jsi kdy uvařil?

Než jsem šel na učňák, tak jsem musel udělat guláš. To byla zkouška ohněm, jestli se na kuchaře hodím. Naštěstí to prošlo.

 

Nejzvláštnější ingredience, co jsi kdy použil?

Jednou jsem vařil z krevetích hlav, to byla hrůza. Tady v Buddha Baru se setkávám s exotickými ingrediencemi celkem často, taky třeba objednáváme celého tuňáka a pak ho porcujeme.

 

Kdyby sis mohl do batohu sbalit jen tři ingredience, co by to bylo?

Určitě koriandr. Pak tuňáka a asi kachnu…ne, foie gras. A lanýže. To už se mi tam nevejde, co? Ještě jsem zapomněl pivo, bez toho bych fakt být nechtěl.

 

Které jídlo bys nazval jako svůj „signature dish“?

Teď tu mám třeba chilského okouna s kari čočkou, to je novinka. Podle mého receptu ho vaří v celém řetězci.

 

Je nějaké jídlo, co opravdu nemáš rád?

Koprovku nenávidím.

 

Máš nějakou stravovací neřest?

Mám. Přijdu domů v půl druhé a lovím v lednici. Jinak se docela hlídám, občas si dám i detox, pár dní nejím. Nesportuju, tak si musím dávat pozor, abych nekynul. Asi bych měl jíst víc zeleniny, ta mi zas tolik nejede, jsem spíš přes maso.

 

Co se ti líbí na projektu CHEF TIME FEST?

Je to zajímavý nápad, konečně něco na úrovni a hlavně pro lidi. S Patrikem Havlíčkem chystáme kuchařský duel, to budou opravdové koriandrové hody. Myslím, že se máte na co těšit.

 

Celý rozhovor naleznete zde




Milovníci dobrého jídla a nadšenci do trendů moderní gastronomie se mohou těšit na 5. ročník zimního festivalu CHEF TIME FEST, který... více >

14. 11. 2017