Domů/Chefs Lukáš Skála

Lukáš Skála

Bruxx, Vinohradský Parlament

 

Lukáš Skála se třikrát stal Cukrářem roku. V roce 2013 navíc zvítězil v Budapešti v soutěži Global Pastry Challenge, kde se utkali nejlepší cukráři ze střední a východní Evropy. Díky tomu se dostal mezi sedm nejlepších cukrářů světa. Zajímavostí je, že doma víc vaří než peče.

 




Minulé akce

Chef's table - 07. 02. 2014
Chef´s Table - 28. 01. 2016
Chef's Table - 08. 02. 2017


Rozhovor

Tři suroviny, které bych vybral do balíčku poslední kuchařské záchrany:

Meruňky, čokoládu a placatku.

 

Jídlo, které bych si nikdy rozhodně nedal:

Jakékoliv jídlo připravené z hub.

 

Čím v jídle hřeším:

Hřeším na klasické české cukrařině například jako jsou povidlové buchty.


Zobrazit / Skrýt starší rozhovory

Co bys dělal, kdybys nebyl cukrářem?

Chtěl bych být milionářem, abych nemusel nic dělat. Ne, asi bych byl kuchařem, kuchař vlastní restauraci, cukrář je spíš v pozadí.

 

První jídlo, které jsi kdy uvařil?

Ve 12 buřtguláš, naši si to pochvalovali.

 

Nejzvláštnější ingredience, co jsi kdy použil?

Jednou jsem dělal dezert s brouky, to jsme měli takovou akci speciální. Jinak jsem taky dělal v Mexico city mravence.

 

Kdyby sis mohl do batohu sbalit jen tři ingredience, co by to bylo?

Vejce, cukr…čokoláda, s tou rád pracuji.

 

Které jídlo bys nazval jako svůj signature dish?

Žádný vysloveně podpisový dezert nemám. Zajímavý dezert jsem dělal nedávno na soutěž v Budapešti, byl to krém ze sečuánského pepře a mascarpone, meruňkové pyré, sedlina z černého rybízu, pošírovaná meruňka v javorovém sirupu a wasabi sorbet. To byla velmi netradiční kombinace.

 

Je nějaké jídlo, co opravdu nemáš rád?

Houby nejím, ale nevadí mi houbová chuť. Vadí mi kousnout do houby, připadá mi to, jako žužlat mrtvému ucho. A co nemusím je kapr. Miliony kostiček.

 

Máš nějakou stravovací neřest?

Česká klasika, buchty, bábovky, dobrý štrůdl.

 

Co se ti líbí na projektu CHEF TIME FEST?

Je to něco nového, co tu ještě nebylo. Doufám, že se bude myslet i na cukráře. Chybí ukázka cukrářského řemesla. Čím víc se bude ukazovat, tím líp.




Milovníci dobrého jídla a nadšenci do trendů moderní gastronomie se mohou těšit na 5. ročník zimního festivalu CHEF TIME FEST, který... více >

14. 11. 2017